For nylig offentliggjorde KL den fælleskommunale digitale handlingsplan 2016-2020 ’Lokal og digital – et sammenhængende Danmark’.
Planen udpeger 61 indsatsområder og indeholder 29 fælleskommunale projekter og programmer, der via ny teknologi og udnyttelse af digitale medier skal være med til at sikre service og muligheder for borgerne i de enkelte kommuner.

Et væsentligt område i planen er øget brug af velfærdsteknologi. “De fleste borgere ønsker at bestemme over eget liv. At gøre de ting de ønsker, når de ønsker det, uden at være begrænset af deres funktionsevne. Her rummer nye teknologier og digitale løsninger store muligheder. De er også en del af svaret, når kommunerne i de kommende år skal yde service til flere ældre med behov for pleje og praktisk hjælp og et stigende antal borgere med komplekse behov. Målet i 2020 er, at borgerne ved hjælp af velfærdsteknologi og mobile løsninger i højere grad kan klare sig selv og tage ansvar for egne forløb.”, skriver KL blandet andet i rapporten.

En del af det, at klare sig selv, er at sikre bestilling af fornødenheder som fx. mad og tøj. En tur til den lokale købmand eller i supermarkedet kan være svært, hvis man ikke er godt gående, har brækket et ben, er fysisk immobil eller på anden måde har svært ved at komme rundt. Der kan online bestillinger i et sikkert miljø hjælpe mange til at klare hverdagen meget nemmere.
Indkøbsløsningen Tricommerce Touch gør netop det – hjælper den enkelte med at klare bestillinger af varer og services hurtigt og enkelt via mobile devices. Her kan borgeren klare bestillingerne online med alt fra biblioteket over frisøren og fysioterapeuten og til dagligvarer. Varerne kan afhængigt af service og leverandør leveres direkte til døren.

Hos Tricom ser vi, som KL, et kæmpe potentiale i velfærdsteknologi og vi har de teknologiske værktøjer til at hjælpe med mål som KL’s kan opnås.

For yderligere information kan handlingsplanen “Lokal og digital – et sammenhængende Danmark” læses, ligesom der kan læses mere omkring Tricommerce Touch via vores hjemmeside.

Man er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak på tlf. 7060 5820 eller email sales@tricom.dk.