[intro]Som det første åbne fængsel i Danmark giver Statsfængslet på Søbysøgård klienterne mulighed for at bestille dagligvarer elektronisk via Tricoms e-handelsløsning[/intro]

”Det pengeløse fængsel” er en realitet i Ringe Statsfængsel og Statsfængslet på Søbysøgård følger i efteråret trop med indførslen af elektronisk indkøb. Søbysøgård er et åbent fængsel, men vil fra årsskiftet 2015 også have en lukket afdeling. Her er der stor værdi i at bruge elektronisk indkøb til at sikre nem og effektiv levering af indkøbsordrer til dagligvarebutikker.

E-handelsløsningen er et lukket system, hvor klienterne logger på vha. fingerscanning og bestiller dagligvarer. Pengene trækkes automatisk fra klientens konto og varerne leveres af udvalgte leverandører, der ikke kan se hvem den enkelte bestilling er til. Det er således et lukket system imellem statsfængslet og leverandøren, og betalingen foregår elektronisk og automatisk. Klienterne skal derfor ikke fysisk ned i en butik eller have kontanter på sig.

Velkommen til Statsfængslet i Søbysøgård!

Kort om Statsfængslet på Søbysøgård
I 1933 blev herregården Søbysøgård taget i brug som ungdomsfængsel, og der blev opført tre belægningsbygninger på området. I 2003 blev der opført en halvåben afdeling. Denne blev 1/2 2014 ændret til åben afdeling, og den bruges i dag som en uddannelsesafdeling. Selve hovedbygningen er blandt andet indrettet til kontorer og skole. Siden 1973 har fængslet været anvendt som almindeligt åbent fængsel med betydelig vægt på undervisning. Fængslet har kapacitet til 134 klienter, der alle bor på fællesskabsafdelinger. Dog benyttes den ene afdeling som uddannelsesafdeling, hvor der er plads til 26 klienter.
Læs mere på Søbysøgårds hjemmeside

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *