[intro]Ringe Statsfængsel har som det første fængsel i Danmark indført “Det pengeløse fængsel”. Hør fængselsinspektør i Ringe Statsfængsel Bodil Philip fortælle om dagligdagen i fængslet, herunder også om elektronisk handel.[/intro]

Radio 24/7 har i programserien Mikrofonholder sat fokus på, hvordan dagligdagen i et dansk fængsel er og interviewer i den forbindelse fængselsinspektør Bodil Philip i Ringe Statsfængsel.
Ringe Statsfængsel har været i brug i 38 år, men er alligevel på forkant med moderne teknologi. I Ringe Statsfængsel har man som det første lukkede fængsel i Danmark afviklet den lokale butik i fængslet og i stedet indført “Det pengeløse fængsel”, hvor de indsatte handler elektronisk via ehandel.

Ehandelsløsningen er et lukket system, leveret af Tricom, hvor man på fængslets bibliotek kan logge på en touchskærm vha. fingeraftryk og bestille fødevarer. Pengene for bestillingerne trækkes automatisk fra den indsattes konto og varerne leveres af den lokale superbrugs, der ikke kan se hvem den enkelte bestilling er til.
Når en indsat arbejder på værkstederne, optjenes penge til kontoen og hver gang en ordre sendes afsted, trækkes pengene på kontoen. Der er således ingen kontanter i omløb i fængslet.

Hør hele indslaget om Ringe Statsfængsel på:
Radio 24/7 – Mikrofonholder: Interview med fængselsinspektør Bodil Philip, Ringe Statsfængsel

Det pengeløse fængsel omtales på følgende minuttal:

  • Efter 7 minutter: Vi benytter nethandel i Ringe Statsfængsel
  • Efter 11 minutter: Der er ikke penge i fængslet

Kort om Ringe Statsfængsel
Statsfængslet i Ringe er et lukket landsfængsel med plads til 86 indsatte. Fængslet modtager kvinder, unge mænd i alderen 15-28 år samt enkelte ægtepar. De indsatte afsoner domme fra få måneder til 16 år og ca. halvdelen kommer oprindeligt fra andre lande end Danmark.
Det er fængslets mål inden for frihedsberøvelsens muligheder, at støtte og hjælpe de indsatte til en tilværelse uden kriminalitet. Dette sker gennem et involverende fællesskab mellem personale og indsatte, hvor der sættes fokus på en meningsfuld hverdag med plads til alle.
Ringe Statsfængsel har som det første lukkede fængsel i Danmark fjernet behovet for kontanter og indført “Det pengeløse fængsel”.
http://www.statsfængsletiringe.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *